بهترین مایه پنیر

آنچه در این مقاله میخوانید
بهترین مایه پنیر

پنیر یک فرآورده لبنی است که انواع بسیار متفاوتی دارد و پای ثابت تمام سفره‌های صبحانه و افطاری می‌باشد. این فرآورده در ایران و کشورهای دیگر، همراه با نان یا در پخت برخی از غذاها استفاده می‌شود. خامه و شیر، اجزای اصلی پنیر هستند؛ اما برای ساخت آن عضو بسیار مهم دیگری نیز وجود دارد که نام آن مایه پنیر است. بهترین مایه پنیر، شیر را لخته می‌کند تا برای ساخت پنیر آماده شود. در این مقاله از آی پارس درباره نحوه عملکرد این ماده و بهترین برندهای مایه پنیر صحبت می‌کنیم.

مایه پنیر چیست؟

پنیر یک فرآورده غذایی است که از شیر بریده شده و لخته شده ساخته می‌شود. شیر گاو، بز، گوسفند و گاومیش برای ساخت پنیر مناسب است. اما سازندگان، بیشتر از شیر گاو استفاده می‌کنند. مایه پنیر آنزیمی‌ست که باعث ترش شدن شیر می‌شود و آن را برای تولید پنیر آماده می‌کند. در گذشته آنزیمی به نام رنین که از داخل بافت شکم گوساله به دست می‌آمد، برای ساخت پنیر استفاده می‌شد. اما امروزه ماده آزمایشگاهی مایه پنیر برای این کار مناسب‌تر است. مایه پنیر انواع مختلفی دارد که در ادامه ‌آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

برای خرید تثبیت کننده پنیر کلیک کنید

بهترین مایه پنیر

انواع بهترین مایه پنیر

پنیرها طعم‌ها و رنگ‌های بسیار متنوعی دارند و دلیلش ترکیبات متفاوت آن‌هاست. یکی از این ترکیبات مایه پنیر است که انواع مختلفی دارد و برخی از آن‌ها به شرح زیر است:

بهترین مایه پنیر حیوانی

 مایه پنیرحیوانی از یک آنزیم به نام کیموزین ساخته می‌شود که ماهیت منعقدکننده دارد و به طور طبیعی در معده گوساله، بزغاله و گوسفند یافت می‌گردد. این آنزیم بسیار قوی‌ست، به طوری که هر یک بخش آنزیم کیموزین، 15000 بخش شیر را لخته می‌کند.برای آشنایی با کیموزین تخمیر شده بر روی لینک کلیک نمائید.

بهترین مایه پنیر گیاهی

در سال‌های اخیر عرضه مایه پنیر حیوانی کم شده و این امر منجر به بالارفتن قیمت آن گردید. از طرفی گیاهخواران با مصرف این نوع مایه پنیر مشکل داشتند و همچنین عوامل متعدد دیگر باعث شد محققان به فکر تولید مایه پنیر گیاهی بیفتند. برگ‌های درخت زیتون، کنگر، گشنیز، خربزه و برگ انجیر، منابع اصلی مایه پنیر گیاهی‌ ست. این ماده که به صورت قرص، مایع و ارگانیک در بازار موجود است، در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی در صنعت پنیرسازی پیدا کرده است.

بهترین مایه پنیر میکروبی

به دلیل افزایش روزافزون میزان تولید پنیر در دنیا، تولید مایه پنیر حیوانی و گیاهی، دیگر پاسخگو نیست. به همین دلیل نوع سومی از این ماده به نام مایه پنیر میکروبی به وجود آمده است که فرمولی شبیه به مدل حیوانی آن دارد. در این مدل از 2 کپک به نام‌های رایزوپوس موکور مهی و رایزوپوس پوسیلوس، که حاوی بخش فعال آنزیم کیموزین هستند استفاده می‌شود. این مدل مایه پنیر در حال حاضر بیشترین میزان مصرف را دارد. برای آشنایی با منعقد کننده‌ های میکروبی بر روی لینک کلیک نمائید.

کاربرد مایه پنیر

اصلی‌ترین و مهم‌ترین کاربرد مایه پنیرها، انعقاد شیر و آماده کردن آن برای ساخت پنیر است. این مواد به شکل مایع و پودری ساخته می‌شوند و قدرت مدل پودری آن بسیار بیشتر از مدل مایع می‌باشد. به طوری که هر واحد مایه پنیر مایع، 15000 واحد شیر را لخته می‌کند و هر واحد مایع پنیر پودری، 100 هزار واحد شیر را لخته می‌نماید. اما مدل مایع با سطح یکنواخت‌تری در شیر حل می‌شود و بافت لخته ایجاد شده را یکنواخت‌تر می‌کند. رنگ مدل مایع این ماده، بسته به تغذیه حیوانات متفاوت است و طیفی بین سفید تا زرد دارد و در برخی مواقع نیز سبز می‌شود. رنگ فرم پودری آن نیز در طیف سفید تا کرم متغیر است. مدل تجاری مایه پنیر نیز با رنگ قهوه‌ای روشن ساخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: تفاوت قرص پنیر و مایه پنیر

انواع بهترین مایه پنیر

بهترین مارک مایه پنیر

همان‌طور که در بخش قبل گفته شد، بهترین نوع مایه پنیر، مدل میکروبی آن است که با وجود منشا حیوانی، آسیبی به حیوانات نمی‌زند و مورد تایید گیاهخواران است. از طرفی به دلیل اینکه این مدل در آزمایشگاه ساخته می‌شود، ارزان قیمت و اقتصادی نیز هست و به همین دلیل امروزه در تولید انواع پنیر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

البته برخی از افراد که تمایلی به استفاده از محصولات تراریخته و اصلاح شده ندارند می‌توانند از پنیرهای ساخته شده با مایه پنیر حیوانی و گیاهی استفاده کنند. در حال حاضر کشورها و شرکت‌های زیادی اقدام به تولید این ماده کرده‌اند. در دسته بهترین مارک مایه پنیر می‌توان برند مایسا را معرفی کرد. محصولات این برند مبتنی بر گوساله و گاو است که در دمای بسیار پایین منجمد می‌گردند تا برای تولید آماده شوند. برند مایسا روش ویژه خود را برای استخراج آنزیم مایه پنیر دارد و به همین دلیل محصول این برند با محصولات دیگر متفاوت است. تمام محصولات این برند با نشان حلال تولید می‌شود و انواع مختلفی نیز دارد که برای تولید مدل‌های مختلف پنیر مناسب است. در ادامه نیز برخی دیگر از بهترین نوع مایه پنیر را بررسی می‌کنیم.

میتو

یکی دیگر از برندهای شناخته شده و پرفروش در ایران، برند میتو است که مایه پنیر قارچی یا همان میکروبی را تولید، و در بسته‌های 1، 25، 100 و 250 گرمی عرضه می‌کند. هر یک گرم پودر مایه پنیر برند میتو، برای 100 لیتر شیر مناسب است.

آنزیمکس

این برند قرص‌های مایه پنیر را به بازار عرضه کرده است که در نوع خود متفاوت و خاص است. روی قرص‌های آنزیمکس که توسط شرکت آنزیم‌های صنعتی ایران ساخته می‌شود، یک علامت + گذاشته شده که قرص را به 4 بخش تقسیم می‌کند. هر 1 گرم قرص آنزیمکس برای 25 لیتر شیر کافی‌ست.

ولیرن

این مایه پنیر در آمریکا تولید می‌شود و در بسته بندی‌های 25 و 50 گرمی در بازار موجود است. این برند 3 نوع مختلف دارد و در ایران توسط بازرگانی پویا وارد می‌شود.

بیشتر بخوانید: کاراگینان چیست؟

بهترین مارک مایه پنیر

جمع بندی

در این مطلب به اهمیت مایه پنیر پرداختیم و بهترین مایه پنیر را معرفی کردیم. اگر قصد ساخت پنیر در خانه را دارید، به میزان مورد نیاز مایه پنیر برای ساخت پنیر خود توجه فرمایید. اگر شیر شما ناخالصی داشته باشد، ممکن است نیاز باشد میزان بیشتری مایه پنیر استفاده کنید. همچنین برای ساخت انواع پنیر، مایه پنیرهای مختلفی در بازار عرضه شده که لازم است هنگام خرید مایه پنیر، به این نکته توجه فرمایید. در نهایت برای خرید مواد اولیه صنعت لبنیات می توانید به سایت ما مراجعه کنید و محصولات مورد نیازتان را تهیه کنید.

دیدگاه‌ها
نام
ایمیل
نظر