اگر شما هم در زمینه نان و شیرینی فعالیت میکنید حتماً میدانید که یکی از سختترین مراحل پخت نان و شیرینی، مرحله فراوری و عمل آوردن خمیر است. اگر این مرحله به درستی انجام نشود، به نتیجه مطلوب خود نخواهید رسید. به همین دلیل بهتر است به جای استفاده از روشهای سنتی و عملآوری به صورت دستی، از دستگاههای مخصوص فراوری خمیر استفاده کنید.
به دستگاههایی که این کار را برای شما انجام میدهند، پروفر میگویند. پس در پاسخ به سؤال دستگاه پروفر چیست میتوان گفت که از این دستگاه برای عمل آوردن خمیر انواع نان و شیرینی استفاده میشود. کار با این دستگاه راحت است و زحمت نانوا و شیرینیپز را کم میکند. فقط کافی خمیرهای شکل داده شده را در سینیهای این دستگاه قرار داده و منتظر بمانید. پروفرها در ابعاد مختلف و با ظرفیتهای گوناگون تهیه و تولید میشود.
برای خرید مواد اولیه صنعت نان و شیرینی کلیک کنید.
اتاقک تخمیر یا گرم خانه نان چیست؟
همانطور که میدانید از مخمرها که نوعی قارچ خوراکی هستند برای عملآوری خمیر انواع نان و شیرینی استفاده میشود. با افزودن این ماده به خمیر و قرار دادن آن در دما و رطوبت مناسب میتوان حجم خمیر را چند برابر کرد.
عملآوری خمیر به روش سنتی برای پخت انواع نان و شیرینی در تیراژ بالا عاقلانه به نظر نمیرسد به همین دلیل از اتاقک تخمیر یا گرم خانه نان استفاده میشود. پس اگر بپرسید اتاقک تخمیر یا گرم خانه نان چیست؟ باید به شما پاسخ دهیم که این دستگاه گرما و رطوبت مناسب برای خمیر را فراهم میکند تا فرایند تخمیر با سرعت و دقت بیشتری در آن انجام شود.
بدین ترتیب یکی از مهمترین و اصلیترین مراحل پخت نان و شیرینی با استفاده از دستگاه اتاقک تخمیر انجام میشود. شایان ذکر است که این اتاقک با نام دستگاه پروفر نیز در بازار شناخته میشود. البته ممکن است معادل فارسی آن یعنی گرم خانه نان نیز به گوش شما خورده باشد.
کاربرد دستگاه پروفر چیست؟
اگر بخواهیم پاسخ مناسبی به سؤال کاربرد دستگاه پروفر چیست بدهیم باید به نکته اشاره کنیم که این دستگاه با تأمین دما و رطوبت مناسب، عملیات تخمیر نان را تسریع میبخشد در نتیجه خمیری که از این دستگاه خارج میشود بسیار نرمتر و لطیفتر است.
از پروفر برای پخت نان و شیرینی استفاده میشود. این دستگاه جایگاه ویژهای در صنعت شیرینیپزی و پخت نان دارد. بسیاری از کارخانجات تولیدی از این دستگاه برای عمل آوردن خمیر خود استفاده میکنند. البته این دستگاه در ابعاد کوچکتری نیز تولید میشود و میتوان از آن در کارگاههای کوچک نیز استفاده کرد.
برای خرید دستگاه قالب گیر خمیر کلیک کنید.
مراحل قرار گیری خمیر نان در دستگاه پروفر
اگر بخواهیم مسیری که خمیر نان در دستگاه پروفر طی میکند را برای شما توضیح دهیم باید به مراحل زیر اشاره کنیم:
- ابتدا خمیر در اتاقک تخمیر ثانویه وارد فضایی میشود که رطوبت و دمای لازم را برای فراوری خمیر دارد. در این بخش از دستگاه پروفر، عملیات تخمیر با سرعت و دقت بیشتری انجام میشود.
- پس از آن خمیر وارد بخش تخمیر نهایی خواهد شد و حجم آن به بالاترین مقدار ممکن میرسد. اگر این مرحله از عملآوری خمیر به درستی انجام نشود خمیر شما، نرم، لطیف و حجیم نخواهد شد و به محصول دلخواه خود نمیرسید.
- در مرحله بعد خمیر وارد دستگاههای فرم دهی میشود و به شکل دلخواه فرم داده میشود. اکنون خمیر عمل آمده و به شکل دلخواه درآمده است و کاملاً آماده پخت میباشد.
- برای تکمیل فرایند تولید نان و شیرینی باید خمیر فرم دهی شده را در فر قنادی قرار داده و پخت آن را کامل کنید. دستگاههای مختلفی برای پخت کامل نان و شیرینی وجود دارند که معرفیها انواع آنها در این مطلب نمیگنجد.
اکنون که با مراحل قرار گیری خمیر نان در دستگاه پروفر آشنا شدهاید میدانید که این دستگاه چه اهمیت بالایی در پخت نان و شیرینی دارد. اما برای خرید دستگاه مناسب باید با ویژگیهای آن نیز آشنایی داشته باشید.
مطالعه کنید: کاربرد امولسیفایر نان و کیک
با ویژگی های دستگاه پروفر آشنا شوید
برخی از ویژگی های دستگاه پروفر بدین ترتیب هستند:
- معمولاً دستگاه پروفر از جنس استیل ضدزنگ ساخته میشود زیرا باید بدنه خارجی و محفظه داخلی آن در مقابل رطوبت مقاوم باشد.
- از دو درب شیشهای در این دستگاه استفاده شده است تا امکان بررسی خمیرها وجود داشته باشد.
- پایه پروفر به صورت ثابت طراحی میشود تا از حرکت آن در حین کار جلوگیری شود.
- در کف این دستگاه جایگاهی برای آب وجود دارد تا رطوبت موردنیاز برای تخمیر نان را فراهم کند.
- پروفرها با برق تک فاز کار میکنند.
- ظرفیت این دستگاه بر اساس تعداد سینیهایی که در آن جا میگیرد تعیین میشود. معمولاً 4، 6، 12 و 16 سینی در دستگاه پروفر قرار میگیرد.
- ساخت این دستگاه مخصوص بر اساس ارگونومی بدن انسان انجام میشود تا کار برای کاربر راحتتر شود.
- پروفرها مورد تأیید وزارت بهداشت و درمان هستند و استفاده از آنها هیچ مشکلی در پخت نان و شیرینی ایجاد نمیکند.
شما میتوانید با توجه به ویژگیهای فوق و بر اساس نیاز خود یکی از انواع دستگاههای پروفر موجود در بازار را انتخاب و خریداری کنید. اگر دستگاهی کوچک انتخاب کنید ممکن است پاسخگوی نیاز شما نبوده و نه تنها کار شما به سرعت دلخواه نرسد بلکه در پخت نان و شیرینی با مشکل روبرو شوید.
اگر هم ظرفیت دستگاه را بیشتر از میزان موردنیاز خود انتخاب کنید، مصرف انرژی شما افزایش پیدا کرده و هزینه پخت نان و شیرینی افزایش پیدا میکند. به همین دلیل ضروری است تا پس از آشنایی با پروفر، ظرفیت موردنیاز خود را نیز تعیین کنید.
سخن آخر
اکنون که به خوبی میدانید دستگاه پروفر چیست باید به فروشگاهی معتبر برای خرید آن مراجعه کنید. فروشگاه آی پارس با ارائه انواع ماشینآلات و مواد اولیه مورد نیاز برای پخت انواع نان و شیرینی تلاش میکند تا خرید را برای شما راحت و آسان نماید.
کیفیت دستگاههای عرضه شده در این فروشگاه بسیار بالاست و کارکرد آنها نیز تضمین میشود. با خرید اینترنتی اتاقک تخمیر یا گرم خانه نان از این فروشگاه در وقت و هزینه خود صرفهجویی میکنید. همچنین با خرید مواد اولیه به صورت مداوم فروشگاه آی پارس هرگز با کمبود آنها مواجه نخواهید شد. هر آنچه که برای پخت نان و شیرینی باکیفیت نیاز دارید در فروشگاه اینترنتی آی پارس عرضه میشود.